De evolutie van de slotenmaker

Lebensbuehne

In het verleden was het beroep van slotenmaker helemaal anders dan het nu is. De eerste slotenmaker specialisten moesten een slot opbouwen vanaf het begin. Deze taak was niet onmiddellijk geklaard en nam vaak veel tijd in beslag. De onderdelen uitzoeken en dan het slot deeltje bij deeltje opbouwen was een tijdrovende opdracht die op de dag van vandaag niet langer nodig is. De eerste slotenmakers vormden ook hun sleutels , die op de sloten pasten, met de hand. Er bestonden geen machines die in enkele minuten sleutels produceerden en duplicaten maakten. Het duurde vaak vele uren om één enkele sleutel te maken.

 

De huidige slotenmaker heeft een gans andere job dan zijn voorganger. Terwijl hij af en toe nog een slot moet samenstellen, wordt het grootste deel van zijn tijd toch besteed aan het herstellen, vervangen en het voorzien van nieuwe sleutels. Hij werkt niet langer meer alleen met hand gemaakte sloten. Er zijn duizenden verschillende sloten met duizenden verschillende mogelijke sleutelgegevens. Hij kan zijn dag vullen met sloten te installeren of met het verwijderen van gebroken sleutelstukken uit autosloten. In tegenstelling tot die dagen van eertijds, zijn er nu ook vele entreesystemen zonder sleutel die moeten hersteld en vervangen worden. De huidige slotenmakers worden opgeleid om dit te doen en zijn in staat om aan deze systemen te werken tegen een fractie van de kosten die een verdeler aanrekent.

 

In tegenstelling tot de slotenmaker professionals uit het verleden, heeft de hedendaagse slotenmaker de technologie heel vaak nodig. Zo is een groot deel van zijn werk geïnformatiseerd, zodat het niet verwonderlijk is dat hij echt bedreven dient te zijn in tal van technologische systemen om te kunnen slagen. De software kan veel, van het voorzien van schema’s voor cilindersloten tot het leveren van verschillende sleutelcodes en dat neemt veel werk uit handen van de slotenmaker. De huidige slotenmaker is natuurlijk geëvolueerd uit de slotenmaker die er eertijds was. Maar ze delen beiden dezelfde liefde en gedrevenheid voor sloten en sleutels.

 

Voor meer informatie betreffende de slotenmakerij , kijk bij een van onze websites. Hier vind je onze regionale website van Tilburgse slotenmakers: www.slotenmaker-security.nl/slotenmaker-tilburg.

 

 

http://www.locksecure.nl/