Lebensbuehne
Image default
Offers

Vreugde – Wat brengt het tot ons leven?

Wat brengt het tot ons leven?

Niemand verwacht gelukkig te zijn door het lijden van ontberingen en problemen. Maar van zichzelf, een gemakkelijk leven, een goede gezondheid en fitness, betekent niet dat we nodeloos vreugdevol zijn. Vreugde is zeker meer dan alleen geboren worden met een zonnig karakter. Meer dan alleen de vreugde ervaren van het sportteam dat een doelpunt scoort, of een gevoel van vreugde en trots voelt in zijn huis. Wat brengt dan vreugde in ons leven?

Vreugde van het sterrenbeeld

Je kunt hopen op grote rijkdom. Studies na studie door psychologen tonen echter geen correlatie tussen rijkdom en geluk. Dit is het geval, behalve in gevallen van armoede, wanneer extra inkomen het lijden verlicht en veiligheid biedt.Als je alle bezittingen hebt waar je ooit van gedroomd hebt, zullen nog een andere idioot, slimme auto, buitenlandse feestdag of meer leuke kleding je niet vrolijk maken.Of afhankelijk van uw ambities zijn bescheiden. Maar van zichzelf kunnen voedsel, drank, rust, comfort en sensueel genot alleen tijdelijk geluk bieden. We worden snel verzadigd. De gedachte aan dat extra roombroodje is genoeg om je misselijk te maken.

Maakt roem ons gelukkig? Ik ben niet beroemd dus ik weet het niet. Maar sommige beroemdheden lijken te eindigen of de schijnwerpers te schuwen of gewoon ontevreden hunkeren naar meer en meer aandacht.Sommige mensen willen hun eigen weg gaan. Maar brengt dit geluk? Tirannen houden bijvoorbeeld altijd de rug naar degenen die zich tegen hen verzetten en lijken nooit tevreden te zijn.

Psycholoog Oliver James heeft in zijn boek Affluenza erop gewezen dat het een vergissing is om iemands gevoel van waarde en welzijn vast te hechten aan iets voorbijgaands, zoals iemands uiterlijk, baan, geld of roem, omdat deze dingen misschien niet eeuwig duren. Met andere woorden, geluk is niet iets dat iemand voor zichzelf kan bereiken, maar ontstaat als een gevolg van hoe iemand zijn tijd en zijn kijk op het leven ziet.

“Geluk is geen doel, het is een bijproduct.” (Eleanor Roosevelt)

Zelfvertrouwen

Geluk in het leven kan afhangen van een gevoel van persoonlijke autonomie, dus handelen we in overeenstemming met interne normen enhoroscoop Leeuw, nastreven we doelen en verzetten we ons tegen sociale druk. Daarnaast is het hebben van de zelfacceptatie nodig om iemands sterke en zwakke punten te begrijpen en waarderen.

Psychologische studies vertonen ook minder symptomen van depressie en een hoger zelfbeeld komt voort uit de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de eisen en verantwoordelijkheden van het dagelijks leven te beheren. En beschikken over de sociale vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen van warme, vertrouwende, bevredigende relaties, die empathie en zorg voor anderen inhouden.

Ook welzijn lijkt geassocieerd te zijn met openstaan ​​voor nieuwe ervaringen, en een bereidwillige houding ten opzichte van leren en zelfverbetering hebben, evenals zoeken naar uitdagingen die de horizon breed zijn.

Maar komt al dat gevoel van welzijn neer op innerlijke vreugde?

Een gevoel van zelftranscendentie

Iets buiten jezelf wordt waargenomen als je een mystieke ervaring hebt; een die gewoon niet onder woorden kan worden gebracht. Soms met ontzag en verwondering over de eenheid en schoonheid van het universum. Dit kan te maken hebben met een gevoel dat losstaat van tijd en ruimte. Een staat van innerlijke verlichting, en het voelen van contact met een onpeilbare ultieme realiteit. Maar het gelukkige gevoel van verbinding met transcendentie gaat altijd over. Bijgevolg kunnen we ons afvragen of dit innerlijk ontwaken neerkomt op vreugde?

Sommige mensen hebben extatische ervaringen gelijk aanhoroscoop Maagd als onderdeel van een emotioneel geladen sfeer van een gedeelde religieuze cultuurtraditie. De opwinding wordt gegenereerd door het stimuleren van dans en muziek en door te appelleren aan gemeenschappelijke angsten, verwachtingen of verlangens. De wervelende derwisjen brengen de goddelijke naam ten tonele en er is ronddraaiend, wervelend en springend. Het rumoer heeft een sfeer van wreedheid en animaliteit. Maar is extatische sociale ervaring eigenlijk hetzelfde als persoonlijke blijvende vreugde hebben?

Vrijgevigheid van geest

Het boek City of Joy van Dominique Lapierre is een verbazingwekkend waargebeurd verhaal over de sloppenwijk Anand Nagar in Calcutta in de jaren ’70. Gebaseerd op grondig onderzoek, waaronder tweehonderd interviews in verschillende talen, heeft het een fascinerende authentieke ring.

De lezer ontdekt de lay-out van boeren die afkomstig zijn van gebieden die op de hongersnood zijn gelopen in India. Dood door ondervoeding was een zeer reële mogelijkheid. Ze sliepen in de straten van de stad en, als ze geluk hadden, werkten ze heel lang in ontzettende omstandigheden om overlevingsrantsoenen bij elkaar te schrapen. Het is een moeilijk boek om te lezen, maar het vraagt ​​de aandacht van de lezer. De kracht komt van de levendige gedetailleerde non-stop beschrijvingen van de verschrikkelijke ontberingen en mededogen van de bewoners. Ondanks hun lijden hadden ze een gebrek aan zelforiëntatie in hun houding. Er zijn verbazingwekkende verhalen over een vrijgevigheid van de geest van degenen die er zelf grote behoefte aan hebben.

“Niemand heeft het recht om geluk te consumeren zonder het te produceren.” (Helen Keller)

“Ik sliep en droomde dat het leven vreugde was, ik werd wakker en zag dat het leven dienstbaar was.” (Rabindranath Tagore)

De nonnen van Moeder Teresa bieden dramatische voorbeelden van koninklijk geven en de vreugde die het voortbrengt. Hun levensstijl is sober. Ze verlaten het comfort van thuis en leven als de armsten van de arme mensen die ze dienen. In hun centrale huis in Culcutta wonen ze drie of vier personen naar een kamer. Ze bezitten alleen persoonlijk twee jurken en een emmer om te wassen. Ze eten hetzelfde voedsel als de armen en ondanks de verstikkende Indiase hitte hebben ze geen airconditioning. Ze staan ​​op voor de dageraad en brengen hun dagen door in de sloppenwijken.

“Vreugde is gebed, vreugde is kracht: vreugde is liefde, vreugde is een netwerk van liefde waarmee je zielen kunt vangen.” (Moeder Theresa)

Een tv-interviewer zei: “Het ding dat ik merk over jou en de honderd zussen die nu je team vormen, is dat je er zo gelukkig uitziet.

‘Oh nee,’ antwoordde ze, ‘helemaal niet. Niets maakt je gelukkiger dan wanneer je echt in genade uitreikt naar iemand die zwaar gewond is ‘.

‘Ik zweer’, schreef de interviewer achteraf, ‘dat ik nog nooit zo’n scherp gevoel van vreugde heb ervaren.’

De diepste vreugde komt blijkbaar voort uit onbaatzuchtige zorg voor anderen.

Bron:
Zodiac Horoscoop