Lebensbuehne
Image default
Home and Garden

Bescherm je nu al tegen muggen

Binnenkort begint de lente weer en natuurlijk hopen we dat het voorjaar direct al gaat knallen met prachtig weer. We hebben immers net de sneeuw achter de rug en hunkeren naar een beetje mooi weer. Maar wat er met mooi weer altijd direct weer om de hoek komt kijken, zijn muggen!

Muggen zijn de meest nutteloze insecten die je kunt bedenken. Ze voegen werkelijk niets toe en zijn ons mens, alleen maar tot last. Toch moeten we ook aankomende lente en zomer weer met deze insecten gaan dealen. Met een beetje pech begint het muggenseizoen dit jaar al vroeg en kun je op je vingers natellen dat de slapeloze nachten er weer aan gaan komen. Laat het echter niet zo ver komen. Je hebt het namelijk voor een groot deel zelf in de hand of die muggen jou de hele nacht wakker en uit je slaap blijven houden. Als je namelijk een goede raamhor of dakraamhor in je slaapkamer plaatst, zul je niet heel veel van al die muggen merken. Die kunnen namelijk niet door het muggengaas heen, dus moeten ze wel buiten blijven.

Een raamhor of als je liever een dakraamhor wilt, is helemaal niet zo duur. De hor voor het dakraam is rond de 15 a 17 euro. Je hoeft geen handige Harrie te zijn om de raamhor in het dakraam te plaatsen. Met dubbelzijdige tape plakt zelfs iemand met twee linker handen gemakkelijk de dubbelzijdige tape aan het kozijn. Vervolgens plak je het gaasnet er aan vast en ben je het hele jaar van de muggen af. Er is nog maar één manier hoe muggen in je slaapkamer kunnen komen. En dat is als ze echt via de deur beneden, naar boven vliegen en uiteindelijk in je slaapkamer belanden. Om te voorkomen dat muggen onverhoopt toch je woning in vliegen, kun je beneden in het deurkozijn een vliegengordijn hangen. Zo moet het dit jaar helemaal goedkomen en kun jij gewoon van het mooie weer genieten zonder last te hebben van jeukende muggenbulten.

https://www.vliegengordijnkopen.nl/raamhor