Lebensbuehne
Business

Overnachten in Brussel

Brussel is een echte wereldstad, je raakt hier niet uitgekeken. Na een dag recreatie of werk wil je graag ontspannen en wat tijd voor jezelf nemen. Dan is overnachten in het Courtyard Hotel in de Europese Wijk van Brussel een uitstekend idee. Ook aan de inwendige mens is gedacht, dit Marriott hotel biedt tevens onderdak aan een bijzonder Scandinavisch restaurant in Brussel. Eten in het GåRD is een bijzondere ervaring, in een toch al bijzondere wijk van Brussel, en het is onderdeel van het courtyard hotel. Wil je overnachten in Brussel? Dan kun je op deze pagina alvast wat tips lezen.

Het Brussels hoofdstedelijk gewest

In België zijn drie gewesten waaronder Brussel dat uit 19 afzonderlijke gemeenten bestaat. Het volledige gebied bestrijkt een oppervlakte van 161 vierkante kilometer en biedt onderdak aan zo’n 1,2 miljoen inwoners. Wanneer men spreekt over Brussel wordt vaak Brussel-stad bedoeld. Dit is de hoofdstad van het Vlaamse en Franse deel van België met zo’n 180.000 inwoners.

Bereikbaarheid van Brussel

De stad is goed bereikbaar via verschillende manieren van transport. Zo is er Brussels Airport in Zaventem, er zijn diverse snelwegen die leiden naar bestemmingen als Gent, Brugge, Antwerpen, en internationaal naar Amsterdam, Rotterdam, Keulen, Parijs en Luxemburg. Er zijn meerdere treinstations waarvan Station Brussel-Zuid het voornaamste internationale station van België is. Voor reizigers naar de Europese Wijk die met de trein komen zijn er Station Brussel-Luxemburg en Station Brussel-Schuman. De treinen vanuit Namen en Luxemburg stoppen op deze stations. Er zijn daarnaast 68 metrostations, er rijden veel trams en er is een uitgebreid busnetwerk wat heel Brussel uitstekend dekt.

 

Overnachten in de Europese wijk

Er zijn veel gasten die overnachten in het Courtyard Hotel, en eten in het GåRD. Dat is begrijpelijk, de Europese wijk is een locatie die goed bereikbaar is met alle soorten vervoer, en tegelijkertijd het centrale middelpunt vormt van het Europese politieke systeem. Het is een “upscale” omgeving met een “down to earth” mentaliteit waar gasten zich comfortabel en welkom voelen. Wanneer je enige tijd doorbrengt in de bruisende stad Brussel, en behoefte hebt aan een solide uitvalsbasis, is de omgeving van het Europees Parlement in Brussel een uitstekende keuze. Als restaurant in Brussel in de Europese wijk biedt GåRD een ruime keuze van het ontbijt tot een laat diner.

 

Scandinavisch restaurant Brussel

Het lijkt wellicht een beetje vreemd, een Scandinavisch restaurant in Brussel. Het is immers een stad met een geheel eigen eetcultuur. De Brusselse spruitjes zijn wereldberoemd, en wanneer je spruitjes smakelijk kunt bereiden moet je van goede huize komen! Alle gekheid op een stokje, de Nordic kitchen mag dan niet dezelfde status en bekendheid genieten als de Belgische en daarmee ook Franse keuken, de Nordic kitchen heeft zeker meer te bieden dan Zweedse gehaktballetjes met een prikkertje. Al moeten we bekennen dat GåRD ook hiermee goed raad weet! Dit Scandinavisch restaurant in Brussel speelt uitermate goed in op de behoeftes van de internationale clientèle zonder de Scandinavische roots uit het oog te verliezen. Jazeker, smörrebröd staat ook hier op de menukaart, er zijn diverse termen met puntjes en streepjes die je normaal niet snel zult tegenkomen! Om de gasten op weg te helpen worden de ingrediënten ook los benoemd, zo kun je in het politiek hart van Europa op een voortreffelijke wijze kennismaken met de Nordic kitchen in Brussel.

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-brussels/